Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRAMFÖR FÖNSTRET

Sitter framför fönstret, tittar över gården,

vovven sover gott bredvid på sängen.

Undrar vad jag ser på se´n, på åldringsvården,

bakom dödens grå gardinomhängen?

 

 

Önskar att jag kunde för min inre syn

se oss leka glatt på sommarängen,

fröjdas åt små fåglar över skogens bryn,

fjärran från den trista hemtjänstsvängen.

 

Sitter kvar vid fönstret, mörkret faller på,

vovven snarkar ännu lugnt i drömmen.

Livet är ett fönster, det är jag också,

genomskinlig men med dunkla gömmen.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-16 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP