Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag efter Tsunamikatastrofen 2004


Till minne av...

Ett bräckligt liv vi alla lever
glädje och sorg som blandas
Idag är vi i livet och andas
imorgon finns vi inte mer

Idag finns vi för varandra
imorgon någon vi skall sakna
ej mer tillsammans vakna
ej mer en hand att hålla
när vi tillsammans vandra.

Du som tror på Gud den gode
berätta för oss vad han gjorde
berätta varför människor skall dö
mitt i glädjen på en paradisisk ö
Säg mig också varför livet är så kort
när du ändå i förtid rycker oss bort.

Idag skall varje raket som skjuts ut
träffa själen från någon vars liv nu är slut
och hjälpa den upp till himmelska höjder
där det endast skall finnas glädje och fröjder.




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 159 gånger
Publicerad 2018-12-16 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström