Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag är gårdagens imorgon

Primadonna med håruppsättning bestående av gerbera, fjärilar och påfågel hon vilar i jacuzzi till bredden fylld med vit chokladmousse. Hon lyfter en exotisk drink i kristallglas. Hon utbringar en skål, vilken gång i ordningen minns hon inte. Hennes tiara på sniskan hamnat och hennes gigantiska ego av kärleksdyrkan till sig själv. I hennes värld hon äger allt och alla. Genom hennes spindelbenstjocka ögonfransar hon sänker ner blicken mot sin kropp. Lika naken som sjöjungfrun. När hon reser sig upp från jacuzzin sveper hon över sig klänning med paljetter, glitter och dekorerande småpärlor. Bröllopsklockorna slår för henne, medans hon går på röda mattan bestående av snäckor som krossas sönder när hon med sina pärlemorfärgade högklackade skor plöjer fram som en valkyria. Nu är tiden inne för den stora dagen i hennes liv. Då hon ska gifta sig med sin stora kärlek. Men inga gäster har kommit.Inga tärnor har kommit. Hennes brudgum har inte kommit. För de har inte blivit bjudna. För idag är den stora dagen då hon gifter sig med sig själv. En kärlek så ren som vodka. Hon sveper i sig drinken i kristallglaset med våldsam rörelse hon kastar den i marken så den går i tusen bitar. Hon skrattar hysteriskt. Nästan skrämmande. Hennes välmarikyrerade naglar rispar och gör rivspår på sin egna hud.Hennes krackelerade make up gör att hon ser trasig ut. Jag skulle vilja närma mig henne. Sträcka ut mina händer och låta henne omlindas av mina vingar. Men jag törs inte röra vid henne. Jag vågar helt enkelt rädda mig själv.Barnet inom mig gråter svarta tårar på min kind som vita tigrar slickar bort. Självföraktet, whiskey och kackerlackor rusar i blodet.På menyn står silverfat med elegant skurna flugsvampar. Men jag väljer livet. Eller om livet väljer mig. Det gör detsamma. Nu vågar jag möta mig själv bakom teatermasken. Och finna den osminkade versionen av mig själv. Några djupa andetag och jag dyker i verklighetens hav.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2018-12-17 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP