Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Landet var soliga Kalifornien


Hemlängtan

Jag bodde utomlands,
hade inte varit i Sverige på fyra år
Var anpassad i det nya landet
trivdes med min familj och vänner.
Här vill jag bo och slå rot.
Men plötsligt slog den till,
hemlängtan, obeskrivlig känsla
det värkte i hela kroppen
slet och drog som ett gift,
det gick inte att stoppa.
Vi återvände hem,
det har jag aldrig ångrat.




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-17 10:37



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Strofer med påtagliga förnimmelser av längtan och rörelse.
2018-12-17

  Birk Andersson
hemlängtan
efter helg
i hemstad
2018-12-17

  HelenaW
Hemlängtan kan riva ordentligt, osynliga band som inte går att klippa av.
2018-12-17

  Öknens Ros VIP
där rötterna är, där vill man bo.
2018-12-17

  Fulbergarn
Ja varför denna hemlängtan? Det har jag också frågat mig!
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP