Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existensen

Jagad av din existens
du ständigt söker pengar
fångad i din turbolens
ser du inga ängar

Stanna, lyft din blick
och se den väg du går
kanske med en extra knick
du synen för dig får

En pengapung så tom
gör mången människa blind
när maten ej når gom
och blek du är om kind

Då skall du skapa själv
av det lilla hopp du har
ej trampa vatten uti livets älv
när du inpå skinnet kännes bar

Börja med att skapa tanken
till ett rikare och bättre liv
säg, det var väl också fanken
och sedan det i pannan skriv

Då ser du ängen vid skogens bryn
men tomma pungen ser du ej
för du har åter rosor fått på hyn
och inget längre skrämmer dig




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-17 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström