Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röstens makt

Med partiets goda minne
röstas det mot sunt förnuft
lätt att styra från sin pinne
människor som ses som luft

En röst skall styras av logik
ej av partiets linje stel
då slapp vi retas till kolik
av röst som röstat fel

Sammanträdesrum befolkade
av röster med och utan darr
hjärnor lite grann urholkade
styr små ögon som har starr

I vårt land avgörs frågor
av politiker som gått vilse
besluten blir till våra plågor
som de ej förstår att inse




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-17 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström