Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tomten som älskar lutfisk


Nu är snurrig jul igen..

Julen varar ej till påska
konstigt väder är
kanske blir det åska
men inte här men där
för dä är väl ingen brådska

En snurrig juledikt
kan skrivas väldigt snabbt
för den är ej av vikt
och läsvärd är den knappt
för den skall läsas väldigt kvickt

När tomten vid dörren står
knackar på och frågar
ser barnen pappas hår
som sticker ut i bågar
barnens minspel tomten når

Hans klappar delas ut
-God Jul! och tacken ekar
snart bakom husets knut
han står en stund och tvekar
när doften känns från fiskens lut

Med tidning under armen
han ringer på sin egen dörr
och håller stadigt sig i karmen
för det blir väl nu som förr
att gå in och fylla lutfisktarmen




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 181 gånger
Publicerad 2018-12-17 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström