Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oformlig undran

 

 

malmklang möter moln

novemberdimmans tårar tar jag med mig

de tre trappstegen in genom porten

gången framåt till väntande valvens pelarsal

inredd till hälften med sorgens kläder

klädda på svettiga oroskroppar

orgeln öppnar i dova klanger bakom en mollmelodi

generationers andedräkter sveper genom luften

seklers sånger svävar där

den mättade tystnaden suckar ur sörjandens bänkar

avskedets atmosfär tätnar

blanka ögon hackande gråt näsduk på vätta kinder

andakten fortskrider följer inrutad ritual

tills alla med ros i hand spända av sorg

defilerar förbi döden i koret

bara ett tunt lager trä skiljer oss åt

mänskan i kistan och jag

fjärilar lämnar mitt mellangärde

i vemod och undran

fladdrar och landar

bland blomstren med frågors nyanser

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-17 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg