Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul på gång...

Fönster en gång
husets vindöga...
I taket, en möjlighet
för röken att ta sig ut...
Sen fönster runt om huset,
med de små och få åt norr
för att stänga ute nordanvinden
de stora åt söder för att få in lite
mer sol och värme på kinden....

Häromdan när jag gick hem från stan
och i upplysta fönster tittade in
inget alls var fördraget, men kunde
se vad alla gjorde...

Det var så kul att se, i alla hus jag passerade
där pysslades det för fullt inför julen, på ett
ställe var hela familjen med i julbaket,
till och med den yngsta fick vara med
pappan satt vid ugnen skötte luckan,
mamman och barnen tog ut peppar-
kakorna och la dem på plåten...

Då såg jag det, det de inte såg, den lille
pågen, som aldrig la någon pepparkaka
på plåten, han åt upp dem direkt...






Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2018-12-17 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt