Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid pärleporten

-Vad gör du här? Gå två trappor ner,
de har större lokaler och platser fler
-En ängel du aldrig blir och aldrig ser.
Allt är en konsekvens av vad du i livet ger.
Det är många nu som dömer och tror sig vara förmer,
det är många nu som bygger ett liv på fernissa och fanér.
- Vem jag är! Jag är livets och himmelns kamrer,
jag vet vad orden och handlingarna avser.
Högt upp eller långt ner.
Efter min revision jag ditt namn med svart eller vit stämpel förser.
En människas värde kan bara värderas efter att man, varifrån människan kommer, inser,
och att man sina tankar och känslor ärligt uppger,
tar sig tid att lyssna för därefter sina fördomar överger.
Den som status, kapital och hierarki tillber,
förtjänar vad som efter livet sker.
Den som inte fördömer och till olikheter bortser,
kan slutligen som ängel i himlen få evigt kvarter.




Fri vers av JanneD VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-17 17:22



Bookmark and Share


  Nic
Läser din text med ett leende. Det är skrivet med både glimten i ögat och klok eftertanke!
2018-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ingen S:t Per. Det är ett varuhus i Uppsala.
Huruvida man kommer till himlen eller ej beror inte på vad man gjort utan på vem man är/vad man är.
Tror man på Jesus är man rättfärdiggjord.

2018-12-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

JanneD
JanneD VIP