Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte ens poetiskt att vara ute i kylan


Eller kanske sköldkörteln


Det var inte speciellt kallt egentligen. Inte mer än sju-åtta minusgrader.
Men det var ändå fruktansvärt kallt. Jag frös sådär som det bara går att frysa när ingen går bredvid, när ingen ens i tanken går bredvid.
Så kallt att själva själen måste erkänna sig besegrad.

Det kan låta poetiskt det där att själen måste erkänna sig besegrad. Att den liksom måste kapitulera inför verkligheten när verkligheten går att jämföra med ett fotografi av Hiroshima en vecka efter atombomben.
Ja min verklighet alltså.

Den vanliga verkligheten, den som inte är speciellt synlig med just mina glasögon, den finns ju där ändå. Antar jag och fortsätter att anta att den också rymmer alla de människor jag inte kan tänka mig bredvid mig i kylan. Varken gående eller som en idé om ett sällskap. För mig är den verkligheten, den jag antar andra kanske ser, ett hån. Eller en teaterverksamhet som drivs av ett studieförbund. Eller möjligen av ett inkassobolag förklätt till studieförbund.
Egentligen tror jag inte på det där.
Jag menar, på studieförbundet eller inkassobolaget. Eller ens på den där verkligheten. Jag bara låtsas att jag tror.
För att ändå kunna fortsätta gå där i kylan och natten.
Ja det är natt.

För mig är det natt. Det spelar ingen roll att solen skiner. Om den någon gång gör det är det inte för mig. Eller på mig.

Men det är egentligen inte speciellt kallt. Bara någonstans mellan sju och åtta minusgrader och jag är inte oklädd. bara lite naken.

Så jag får kanske skylla på sköldkörteln.

En annan dag kanske det verkligen är kallt. Riktigt kallt.
Såhär på vintern är det ju det ibland.
För den som kan gå in.
Är det alltid kallare utomhus.

Men för oss andra är det aldrig kallare än att det går att skylla på ensamheten.
Eller kanske sköldkörteln




Prosa (Kortnovell) av Ninnesdotter
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-17 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ninnesdotter
Ninnesdotter