Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag var en tamilsk krigare

På en kanot längs Kalu Ganga,
fingrar som kastar sig ut,
med ett vattenfalls ursinne.

Dånande dundrande hjärtans död.

Lotus, skär mig!
Apostlalilja, hugg mig!

Lukulliska krigare.

Klyvda revben, sönderrivet kött, blödande andetag,
hud med färger nog för en autonom flagga,
våra namn är ett inbördeskrig längs läpparna.

Min trätovän, vi måste tala om elefanten i rummet,
men det kommer förstås inte på fråga.

Jag var en tamilsk älskare,
innan ådrorna fällde ut vingarna.




Fri vers av Michael de Salazar
Läst 398 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-17 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael de Salazar