Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så´nt är livet....


Det ödesdigra bibliotekslånet


På ett välkänt bibliotek
steg en äldre herre in
skulle låna något, han
åt den vackra hustrun sin
Boken måste vara bra
Föreståndarn sade Tja,
men skall det vara poesi
om inte text med fakta i?

Gubben talte, högt och käckt
Blott det sköna duger här
åt min dam, mitt hjärtas fru
som jag håller ack så kär
Föreslå, jag väntar spänd!
Finn en bok nu, fin och känd,
som är så svår att slitas från
att hon får ro i läsarvrån

Kanske litet romantik
i en långt förgången tid
skulle passa till Er fru?
Nej, det känns vi inte vid
Låt den vara aktuell
och helst inte sensuell
men bildande på alla sätt
samt fylld med känsla, takt och vett

Föreståndarn fann sig då
tycka synd om mannens fru
Ingen romantik, blott vett,
finge lånet skänka ju
Så en plan han tänkte ut
som väl ingen itts förut
för damens skull, den stackaren,
hon skulle säkert gilla den

Sedan tog han fram en bok
gjord av vetande och vett
Låna denna, sade han,
bättre skröna ingen sett
Vacker och historisk är
den romanen, det jag svär
Förnuftig är dess upphovsman
som stoff till sin beskrivning fann

Veckan efter återkom
gubben till sitt bibliotek
Föreståndarn stod på post,
glad i håg, tills mannen skrek:
Käringen har lämnat mig
för en ungtupp, döme dig!
Ett sämre val till bok fanns ej
än den om Lady Chatterley!



1/10 2018




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-17 21:46



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha den romanen läste jag på toan i sommartorpet när jag var liten! Du rimmar skickligt!
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP