Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en betraktelse


Tiden fri


Tiden kan vara kort
men också mycket lång
tiden kan vara svår
och kännas som ett tvång

Ur led kan tiden verka
och spela oss ett spratt
vid middagstid i Skara
i Melbourne är det natt

Fast tiden vi har fått
kan oss tiden binda fast
hindra våran frihet
och vara till en last

Men tiden är till hjälp
för oss mänskor att förstå;
tider som har varit
och tider vi ska få

Har du svårt att passa
tiden som du har?
Minns att tiden väntar
på dig tills du är klar

Vad än vi nu tycker
om tidens slaveri
så kan vi av den lära:

för ett bi är tiden fri




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 186 gånger
Publicerad 2018-12-18 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP