Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bortsett från mig själv har det inte någonsin funnits några egentliga fria luncher - Men det är nu korrigerat ... Ty jag är ej längre någon fri lunch för någon överhuvudtaget mer ...


I klartext handlar det om ...

... att även om
jag varit rent ut sagt
usel på att be om hjälp
och belasta mina vänner
med mina bekymmer
tidigare i mitt liv ...

... så är det möjligen
en förklaring till
att situationen som är
så mycket exklusion rymmer ...

... Men det är banne mig
inte någon godtagbar ursäkt
för att du som en gång
en sådan nära vän
när det gick bra var ...

... inte under dessa år som gått
vare sig hjälpt, stöttat eller ens
hört av dig för att höra hur
situationen i mitt liv är för mig ...

Frågan som grumlat omdömet
och gjort det så svårt för mig
att förstå varför du ej stannade kvar ...

... är en fråga jag ännu ej förstått
varför jag ej på den kunna finna ett svar ...

Ty den enda lagen förtäljer att
det vi ger ifrån oss får vi trefaldigt igen ...

... och du vet inom dig mycket väl
att den som varit min vän
alltid fått allt och lite till av mig
utifrån det som finns inom
och det utan några som helst
förväntningar eller krav
på motprestationer ...

En sanning i sig är
att det inte finns några gratis luncher
i praktiken i vårt liv ...

... men på något sätt och vis
lyckades jag för det mesta
att bjuda på ett synnerligen
snarlikt och näraliggande alternativ ...

Må så vara att det med facit i hand
var minst sagt dumt av mig ...

... och att jag borde
ha sett om mitt hus bättre
än vad jag kanske gjorde ...

Men något jag lärt mig
under tiden som nu gått
har gjort att jag äntligen förstått
och tagit till mig insikten om

är att det berättar mer om
alla de du som tog emot
allt det jag gav utan motkrav
än vad det säger om mig ...

 

 

 

________________________________
Tidigare publicerad här i december 2012
men känner att den tål att läsas igen
inte minst av mig själv som en påminnelse ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-17 23:52



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Du söker på ett föredömligt sätt
resonera dig fram till /tillkämpa dig
en hållbar slutsats. Och då inte endast ur en given position, utan från några
tänkbara...


2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP