Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni får lida i längden för mina synder

Jag och alla diverse lagliga resor
rullade bussbiljetter, döda mobiler
fick hundra st mot en trea tjack tusen spänn
elva och plus minus noll en lina
förser min stad med substanser
kastar påsen på bordet hos kranen
blöta martins på hans parkettgolv
en i soffan, en som ler, en som reser sig upp
tar ett bloss från han som respekterar mig
men drömmer om mina elva habb i min ficka
tusen spänn, lite tjack, tack, ja tack, 89 ja
om fyra dagar köper du mina xanor ja
och jag ligger hemma benzad igen
stressen död och lagligheten död
med ilskan och familjen på avstånd
röker in mig igen och dör in i en oändlig takt
som glömdes, kom tillbaka, försörjdes,
förstördes
endast för att jag är trött på smärtan
glömmer polarna när minnet försvinner
men rusen som numer skär är konstanta
glömmer, förglömmer aldrig det här mer
söker mig till fara, söker rädslan i mig
men finner bara mer tomrum där inne
drar efter andan när jag somnar in
och andas ut in i alla blåa moln där uppe
i den vita himmel vi här på madrassen
studerar när rummet är fyllt av rök
behöver mer destruktivitet för att vakna
fast jag snart i den här takten får vila
snart är alla borta från mig och freden
kommer komma mot mig från döden
kämpar från livet den sista veckan
rädd, skrämd, med piller drömmer man ej
sa en vis kvinna en dag till sig själv
i ett helt annat syfte
än det hon inatt ser
när burken sinar och nu ligger kvar där
i en säng med hög musik och smärtan
kommer vara på besök
så är jag tillbaka där och kanske blir de du
som blir min nästa gud i nätet
som jag kommer hata en dag
och du kommer aldrig glömma mig då
för jag kommer ha dödat det du skapat då
och du kommer drömma om blå som jag sitter på
jag kommer inte vara den som säger det
när din själ kommer brista
för att jag förförde även dina vänner
för det är vad som blir kvar på xanor
och jag nyktrar till nu
jag kommer inte förstå
hur det blev så svårt
när jag fått i mig min dos




Fri vers av kattdrottningen
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-18 06:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jesus led för dina synder.
Oavsett vad Patti Smith dillar om.
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen