Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntrum

Jag tycker om väntrum
de har så vackra tavlor
och de har högar med
Hemmets journal och
Hänt i veckan utgivna
förra århundradet.

Jag tycker om att få sitta
där kravlöst,
jag väntar gärna länge.
Tar en tidning och tittar på
drottning Silvias
drottningklänning.
Åh, så vacker (och så dyr.)



Jag läser något tårdrypande
direkt ur livet,

mitt i "direkt ur livet"
blir mitt namn eller nummer
uppropat och jag får inte
veta hur berättelsen slutar.


Jag tycker om att sitta i väntrum
och vänta och försiktigt kika på
de andra människorna som sitter
där, ibland uppstår intressanta samtal.

Jag tjuvlyssnar diskret, det har hänt
att jag fått veta hemligheter,
Jag kommer aldrig att yppa vad jag hört
för någon.

Jag tycker om att sitta i väntrum.
Ibland har jag lust att gå och sätta
mig i ett och låtsas att jag väntar
på min tur, men kom för tidigt...






Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-03 23:35



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Håller med dig om detta. Det händer saker i väntrummet. Man bara är en i mängden som väntar och iakttar.
2019-01-09

  Lottie Ålhed VIP
Intet är som väntans tider
2019-01-09

  stormengudrun VIP
Jag brukar sätta mig i väntrummet efter läkarbesöket för att slappna av en stund :-)
2019-01-09

  Solstrale VIP
Ja jag skrev en sång en gång om väntan... Till sist identifierade jag mig med den väntande så pass att min omgivning började låta mig vänta, de uteblev från besöken t.o.m texten som belv en sång heter ... väntan... Och den är publicerad här på poeter om du vill ta en igenkännande text på ämnet i ett kommande väntrum, den ska du nog hinna läsa klart... Kram från en som gör som du...
2019-01-04

  Öknens Ros VIP
Ja, man kan få höra intressanta samtal utspelas där.
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP