Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL EN GAMMAL TAND

Jag ligger gapande och stum i stolen
på Folktandvårdens extraktionsklinik.
Utanför fönstret färgas allt av solen.
Här inne är jag blekblå som ett lik.

Man ämnar ta en bit av mitt skelett,
en visdomstand som tuggat alltför hårt.
Jag komponerar därför en sonett
till avsked. Allt känns ont och svårt.

Jag tänker spara den till långfredagen.
Den passar till "O, huvud, blodigt, sårat!"
Bedövningen har släppt i anletsdragen

och livets mening ännu mer försvårat.
Jag stapplar hem i eftermiddagssolen,
tom av förlusten i tandläkarstolen.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-18 13:53



Bookmark and Share


    faneklockan
Jag blev själv av med min visdomstand häromdagen, just hos folktandvården. Vilken trevlig sonett du fick ihop!
2018-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP