Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill tacka högsta förvaltningsrätten

Nu har högsta förvaltningsrätten
äntligen satt ned foten
och befriat oss vanliga samhällsmedborgare
från det lidande det innebär
att närma sig en livsmedelsaffär
där det sitter en människa
i kylan med en pappmugg i handen

Slippa svara på tilltal
av en människa som säger ”Hej”

Slippa skuld och tankar
om min rikedom och andras fattigdom

Slippa söka efter en enkrona i fickluddet

Slippa släppa den i smutsig pappmugg

Slippa möta samma människa
på samma plats
med samma glada ”Hej”
på väg ut ur affären

Tack högsta förvaltningsrätten
för att ni befriat mig
från detta oerhörda lidande!




Övriga genrer (Satir) av Respons VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-18 15:34



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Ja solidaritet, och medkänsla är en tung överlast !

Och det ögt inte ser gråter inte hjärtat av.....
2024-04-14

  Fulbergarn
Jag har förenklat hela processen genom att säga hej till tiggerskan i alla väder och stoppa ner en tjuga eller en femtilapp nån gång ibland för att slippa rota mynt i fickan!
2018-12-19

  Kjell Åhsberg
Ja man undrar vad det är myndigheterna försöker rädda oss ifrån.
Typiskt nog är det en moderatstyrd kommun som nu hurrar. Det öppnar för fler att följa efter. Tyvärr!
2018-12-18

  Onomatoprofet VIP
Sorgligt nog är det precis vad många tänker, man behöver inte ens lämna Poeter för att få det bekräftat.
2018-12-18

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande.
2018-12-18

  Kungskobran VIP
Fin satir med mycket allvar i botten
2018-12-18

  Öknens Ros VIP
Hon som tigger här får sitta innanför dörren i affärens värme, hon slipper frysa.
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP