Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord betyder kanske samma sak som förr eller kanske inte och har ju inte en bestämd tidpunkt för utgångsdatum som mjölk


Återbruk Paranoia kverulans

Tänkte på ingressens rubrik när jag hörde om en psykpsykiatrisk diagnos som förr kunde leda till att folk kunde värsta fall spärras in på mentalsjukhus som till ex. Beckomberga eller Långbro. Allt under doktorers benägna medverkan. Diagnosen var som rubriken hintar paranoia kverulans, idag skulle man troligen sortera denna diagnos under rättshaverist och inte rendera personen några inskränkningar av den personliga friheten. Tror jag är bäst att tillägga ty jag är absolut inte någon specialist inom området. Men jag föreställer mig att dessa personer i dagsläget mest är ett bekymmer för ointresserade domare och nämndemän vid landets domstolar och övriga myndigheter.
Innebär detta att utvecklingen går framåt eller är det "enbart" ett byte av ord. Det kan man fråga sig. Tänker på att Jan Guillou hade en tjock bok med titeln Ordens makt och vanmakt. Min pocketutgåva har i alla fall 550 sidor-notapparat oräknad så att jag utgår från att det finns många tankar man kan ha kring ämnet.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-18 23:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken tur att att både Beckomberga och Långbro stängt sina portar till sin verksamhet - och lagt ner.
Kanske är det fritt fram för lite kverulans nu???
2019-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Han myntade även begreppet "ordfnask". Bra epitet att applicera på alla PK-journalister som går systemets ärenden.
2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP