Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stalin megalitiska metamorfosen




Sjostakovitj's
5 symfoni rullade

Ut i konsertsalongen
Gav gåshud och
Lidelsefulla känslor

Till Folket som applåderade
i närmre en halvtimme

Då vågade inte ens
självaste Fader Stalin
göra någonting åt
Saken

Ett konstnärligt stycke
som gav upphovs personen

Fortsatt tillgång till livet

Men även fortsatt rädsla
Inför trappsteg i natten
och deportation ut mot
mörkret. ..

Med ångestens inpyrda
svettdofts frågeställning

Duger jag i detta samhället?

En undran som än idag
Överlevt sig själv

Med musikens skapelsekraft
skälvande mitt i det Marknads
profilerade Världsamfundet





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-19 09:57



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Du fick mig att lyssna på Symfonin igår!
2018-12-20

  AiA Maria den fria
Allt som skänker glädje-skapar kraft- transformerar mörker till ljus
Tack för ditt!
2018-12-20

  gunnnar nylund VIP
Kanske är det musiken, sången och
poesin som bäst kan få diktaturer
att börja svaja så att folket reser sig
mot orättvisorna.
2018-12-19

  KattenKin VIP
De lever på nåder i diktaturer alla som utövar någon form av konst, hemskt är det, och det tar liksom aldrig slut. 2018 är det fortfarande på samma sätt i många länder.

Intressant text, tankeväckande och viktig.
2018-12-19

  Kungskobran VIP
Musik och poesi är härskarens fasa
2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP