Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ljuva natur

Du ljuva natur
som skapats en gång
du ligger framför oss
med fågelsång
dina klara sjöar
och floder som rinner
din skönhet växer
när solstrålar brinner

Du ljuva natur
som skänker oss hopp
du bjuder oss glädje
från mark till topp
dina färger gröna
kring gräs och grenar
djuren som skuttar
och havet det sköna

Du ljuva natur
som getts oss i arv
från största däggdjur
till minsta larv
de öppna fälten
med storslagen vy
knastrande grusvägar
mot en hemkär by

Du ljuva natur
den vi ska se över
vattnets toner
som stilla oss söver
ängarnas blommor
och skogarnas mo
nattens stjärnljus
som för oss till ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 322 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-04 11:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker naturdikt...
2019-02-09

  Anya VIP
Jaa vi ska sannerligen vara rädda om vår natur. Fint diktat här.
2019-02-08

  Lars Hedlin
Underbar hyllning!
2019-02-07

    ej medlem längre
Ljuvligt vackert
2019-02-05

  Lena K Nilsson VIP
Fint till naturen!
2019-02-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin hyllning till naturen, den skönhet vi behöver vårda för kommande generationer. Inte förbruka av lättja och oförstånd.
2019-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till vår underbara natur
tänkt och skrivet med bravur!
2019-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen vår
bästa källa
vi kan gå där
och drälla oss
till marken fälla
och bara låta den
i och över oss välla
men av oss krävs
vi skall emot den
vara snäll, annars
kan vårt misstag
oss själva i onåd
ställa. Väl skrivet!

2019-02-04

  Maria Sundelin VIP
Väldigt fin hyllning till naturen
2019-02-04

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat om vår natur
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO