Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO (redigerad)


Gossen där på strå

Det hände sig en gång
så börjar bibelns ord
om gossen där på strå
i krubban på ett bord

En ängels uppenbarelse
på fåraherdens slätt
förändring av enkelt liv
på mångahanda sätt

En flicka liten jungfru
och han en timmerman
den kärlek som de sökte
vid stjärnans ljus de fann

Att fira denna händelse
de kom till österland
tre vise män tillsammans
med gåvor i sin hand

De följde hjärtats röst
och ledstjärnans sken
till barnet i krubban
så ödmjuk och ren

Med myrra och rökelse
de hyllade vår kung
som föddes i ett stall
när morgonen var ung

Det som sedan hände
för det vi ännu gråter
gossen for till himlen
och ännu ej vänt åter

Det gossebarn i stallet
i Betlehem en gång
har blivit en symbol
för julens frihetssång

Ty minnet av barnet
det går från hus till hus
kring alla jordens länder
det tänds av julens ljus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-19 16:33



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackert och finstämt diktat om julens betydelse.
2018-12-20

  Maria Sundelin VIP
Varma ord
2018-12-19

  Eva Helene VIP
Så vackert om varför vi firar julen, behöver påminnas om!
2018-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Fint om en liten gosse som fick stor betydelse för många i vår värld!
2018-12-19

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om allvaret bakom julfirandet
2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO