Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Misshandel, sjukdom och brand. En oslagbar kombination om man vill skriva dystra texter. Eller omvänt, för att kunna hantera dessa fasor kanske skrivandet är den kraft som gör att man orkar.


Bukett i tragedier

Det känns som om ingenting finns kvar
tar mig fram genom hopplöshetens hav

Blytunga tankar vill dra mig ner
tänker nu finns det inget mer

Men livets vilja är mycket starkare än så
den piskar mig och skriker gå på gå på

Ångesten blir med tiden som någon man känner igen
en sak är säkert den blir aldrig min vän

Det sägs att den mörka tunneln har ett slut
men ännu så länge ser jag inget ljus

Har klarat av ännu en dag
tänker jag är nog både stark och svag

Det blir nog en ny dag











Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 352 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-19 20:58



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Mycket igenkännande. Jag tänker på en känd person i tv:s barndom som blev tillfrågad om han älskade livet och han svarade att motsatsen var så tråkig.
2018-12-28

  AiA Maria den fria
Tack för delad ord-kraft o för ditt ljus!

2018-12-20

  Niliboy
Huga ligen å huvva! Jag bukar tända ljus å bedja, kämpa min vän. Fint skrivet!
2018-12-20

  DavidM VIP
Mycket väl skrivet, texten griper tag och berör.
2018-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som många av oss känner igen sig i.

2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt