Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På observatoriet pågår nu en liten tillställning inför det som ska komma..


"-Vi är här nu."

-Ni vet mina kära vänner att vi behöver finnas här, där våra besökare nu funnit sig tillrätta, i och med detta vill jag hälsa vårat lilla objekt, en förebild, en föregångare, ja, en för hela vår framtid, så utbringar jag en skål och välkomnar ett underbart litet objekt hit, till oss på forskningsstationen: Backa Röd Park.

-Hm, tycker du att hon är så liten, sa kvinnan i blått-grått.

-Vet inte men det kan vara ett uttryck,
svarade mannen med det vackra håret.

-Ja, se så du lyser upp här i mörkret,
sa kvinnan med halsbanden till
mannen med det vackra håret.

Så fortsatte kvällen och nästa dag rymde det lilla objektet..

-Hon har sällat sig till terroristerna,
NASA letar efter henne.
-Fan också, redan problem.

(Senare samma dag..)

Efter en bandinspelning, tar forskarparet itu med projekt NOVA och en målning är på sin plats på kontoret, dit alla samlas inför den kommande utställningen.

-Planera, vi måste planera den kommande timmen.
-Ska vi lyssna på det som är inspelat?
-Ja, det är precis klart..
-Ok, ska vi försöka vara lite tysta nu?
(-I brist på annat, fick jag läsa in texten, sa hon förläget.)
-Jaja, det funkar säkert lika bra..få höra nu.
-Då kommer texten, här..

"-Jag såg tidigare upp mot himlen,
där flög en konstig variant av en polis helikopter.
Nu ska det lilla rymdskeppet yngla av sig igen, tänkte jag,
men är det han som slåss eller är det han som kallar sig Ian?
Låg sedan i det blå ljuset i vattnet,
såg små bubblor sväva omkring där ovanför.
Sen såg jag det mindre rymdskeppet komma mot mig,
och han plågade mig och slog mig, men inte min kropp.
Människa och varelse, är det själar jag ser?
-Jag en flykting, jag flyr från er."

-Låt uppspelningen vara på..
försöker förstå, vad fan var det som hände då?
Så studerade mannen med det vackra håret, tavlan i kartong.
-Vet du när de kan fånga in henne,
frågade han och drog ett bloss från sin pipa.

-Vi har skickat vår styrka, de är snart på plats i Backa Röd Park.

(Senare längre fram ska det visa sig att hon är falsk.)
"-Ni måste förstå, jag tillhör, barnvagns-ligan
jag vill inte tillbaka till NASA, ta mig inte dit!"
-Tror vi har fel kvinna, hon verkar vara..
-En journalist som är det värsta av de värsta..jag vet.

-Men vem är då den riktiga?
-Oh, herregud, de är här för hennes skull.
-Vem och för vem?
-För den som läst in texten
och skapat målningen, ett rop på hjälp.

Kallt.
Det är mörkt, natten blir snart till dag.
Ännu en tid är det kvar.
Det som är okänt.
Det som är bra.
En bruten man och jag.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-20 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP