Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ständig


Längtan


Har satt mig själv i väntrummet,
mitt tåg verkar aldrig komma.
Sitter på bänken och ser alla rusa förbi.

För varje år kommer det nya människor
och några ser jag inte längre till.

En ständig längtan,
river i min själ.

En morgon känner jag en bekant doft,
försöker lokalisera den bland alla andra.
Jag reser mig för första gången på länge,
upp från bänken.

Ser mig omkring i vimlet.

Där långt där borta ser jag plötsligt tåget
komma in, det är mitt tåg!

På andra sidan ser jag Dig, stiga på ett
helt annat tåg, mitt hjärta stannar..

Vilket tåg ska jag kliva på? Tårarna stiger,
innan jag vet ordet av, startar båda tågen!


Ensam kvar på perrongen,

står jag..




Helena 2018-12-21




Prosa (Kortnovell) av HelenaW
Läst 298 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-12-21 09:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
någon som håller kvar
nånstans
någon...
2019-02-10

    ej medlem längre
Skynda dig ombord. Jag har dragit i nödbromsen åt dig. Väntar.
2018-12-31

  Fulbergarn
Det är nåt med tåg!
2018-12-25

  Kungskobran VIP
Beslutsångesten är svår
man illa mår,
skall jag gå hit
eller dit.
Hur jag än gör blir det fel,
det säger en del
om vem jag är
ångesten tär
2018-12-24

  Bodingen VIP
Äh, ta t-banan istället, åk ut i spenaten till Hägersten, sätt dig på Åsen och blicka ut över inloppen och njut
2018-12-22

  bumerang

Se dig tio år framåt i tiden.
Är du kvar
eller har du vågat?
2018-12-21

  Domenico VIP
Fina rader....om längtan,val och vägar som ibland kräver mod och styrka...ofta en bristvara de stunder man längtar bort från vardagens emellanåt tafatta
beröring...
2018-12-21

  Whero
Fint och sorgligt, men så länge längtan finns kvar så....
2018-12-21

  Zandor
kanske inte skall ha så många tåg igång samtidigt...
2018-12-21
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW