Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
(English below)


Index is live from satirical Hungarian

Mária Nyiri ·  "SOM FINNS ATT SLUTAS! Deal !!
Protesterna kritiserar två saker, en ökning av den årliga övertidsramen från 250 timmar till 400 timmar, och den andra den treåriga faktureringsperioden för övertid.
Låt oss börja med den andra, eftersom det är lättare. Den treåriga redovisningsramen betyder inte att ersättningen för arbetet redovisas och betalas vart tredje år, men innebär att en anställd enligt reglerna kan spendera 3X400 timmar över tre år, vilket ger absurditet inom ett år bortom laglig arbetstid. Det kan ta 1200 timmar, men i efterföljande period är det en. Prestationsbokföring sker månadsvis. Vem är inte medveten om det - för att de skulle vara, inte deras jobb - jag säger att Mt. Det betyder förstås inte att betalningen sker den 31 december i det aktuella året, eftersom det månatliga arbetet som utförs i månadens månad faktureras fortfarande.
Jag hoppas det är förståeligt.
Det andra problemet är att höja överbelastningen till 250 timmar till 400 timmar.
Övertid skapas på varje arbetsplats. Det finns mer där det finns mindre. Det är inte för en enskild arbetsgivares intresse att utföra uppgiften i övertid eftersom det innebär extra kostnader och därför försöker minimera det. De som inte är medvetna om detta har aldrig arbetat någonstans i sina liv.
Det finns sektorer där å andra sidan på grund av den kontinuerliga operationen, en sjukdom eller av någon annan anledning det är nödvändigt att beställa övertid även med kraftordet. Sådan är vatten, gas, elverktyg. Jag tror inte att du behöver specificera detta.
Överproduktion inom produktionssektorn sker alltid inom produktionsenheten. Vissa människor är ovilliga att arbeta övertid, men det finns fler människor som är olyckliga. Generellt är erfarenheten att det finns ett större behov av extra arbete än vad som är möjligt. På många ställen löper 250 timmar per person per år. Eftersom den anställde som inte eller inte vill arbeta övertid är den anställde som behöver extra inkomst. Men det kan bara användas med alla slags knep. Ett uppdragskontrakt, en måluppgiftsdefinition och hur många lösningar som används är naturligtvis förbjudna enligt lag. Det finns inget problem så länge det inte avslöjas. Men om arbetsinspektörerna hittar dessa knep är straffet mycket tjockt. Inspektörerna hittar det självklart, eftersom de brukade arbeta för arbetsgivaren. De vet vad de letar efter och var. Lagändringen bidrar till att undvika denna pinsamma händelse. Annars används inte den årliga övertidsramen av arbetsgivare.
På grundval av ovanstående är frågan varför det finns ett sådant behov av överarbete för vissa anställda. Svaret är tyvärr det finns många som har fångats i lån i utländsk valuta. Vid tidpunkten för krisen förlorade han först sitt hus och sin bil efter sitt arbete och hade fortfarande en bra skuldsats. Dessa personer betalas 50%. Resten bärs av verkställande direktören. De tycker inte om dem, de vill komma ur problem med sitt arbete och de har lyckats komma tillbaka till dem de senaste åren. De är de som tar allt arbete. Lagen hjälper dessa människor. Självklart finns det arbetsgivare, särskilt i missgynnade områden, som missbrukar sin makt, men de gör det utan att ändra lagen. Det finns en annan sektor där övertid är säsong. Det tar månader att arbeta från 04 till 21 timmar. Denna sektor är jordbruk, men arbetarna här, till skillnad från demonstranterna, vet att de inte kan skörda dem den 22 november. De är inte upprörd. Dessa människor är de som gör maten för de många demonstranterna som, om de går ner från asfalten, redan är svimna.
Och ett annat ord för halvpengarbetare. När demonstranterna nu talar om 500 000 utländska arbetstagare har de allra flesta tagits från verkställande direktören för att tvätta i Berlin, London. Protesterna glömmer nu att nämna detta, självklart, för att det inte hade varit möjligt för dessa människor att komma in i det omöjliga läget utan deras engagemang.
De "politiker" som protesterar nu, även om de inte är medvetna om ovanstående, har stora problem, och om de vet att texten de skrattar åt är inte rätt, då har de onda skurken förvärrats. Kommer de att leda landet? Var?
Många tidigare talare säger att lagen ännu inte har lästs, eftersom den nu har antagits, så den kommer att publiceras i nästa ungerska tidningen. Exekveringsinstruktionen visas kort därefter. Så de som spytt hittills visste inte vad de spottade. "

 

 https://www.facebook.com/Indexhu/videos/376042353156210/?comment_id=376058949821217

 Index Hungaria är live från satirisk ungerska tvåstjärtad hundpartiets (MKKP) tunga-in-cheek National Christmas Peace Rally. Tidigare talade högtalarna om Fideszs rethik genom att sarkastiskt uttrycka sin tacksamhet för regeringens handlingar: "Människor kommer äntligen till jobbet åtta dagar i veckan, oberoende domstolar kommer inte längre att vara ett hinder, de hemlösa och irriterande utländska universiteten är borta och Soros Soros, Soros. "
Det finns pågående protester i Tatabánya och Dunaújváros också.
MKKPs mars kommer att följas av en demonstration på Kossuth Square organiserad av fackföreningar, civila och alla oppositionspartier. Dagens protester kommer efter president János Áder undertecknade både övertidslagen och lagen om upprättande av de nya förvaltningsdomstolarna som övervakas av justitieministern.
Publiken planerar att marschera från Kossuth-torget till Áders presidiet, Sándor Palace.

 Pénteken folytatódnak a túlóratörvény miatti tüntetések. A budapesti programok a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Nemzeti Összkarácsonyi Békemenetével kezd?dnek a Kossuth téren.

Magyar nyelv? percr?l-percre közvetítés:

http://bit.ly/TuntetesPP1221

----ENGLISH INFO:

Index is live from satirical Hungarian Two-tailed Dog Party's (MKKP) tongue-in-cheek National Christmas Peace Rally. Earlier, speakers mocked the rethorics of Fidesz by sarcastically expressing their gratitude for the government's actions: "People finally get to work eight days a week, independent judiciary will no longer be a nuisance, the homeless and the annoying foreign universities are gone, and Soros, Soros, Soros."

There are ongoing protests in Tatabánya and Dunaújváros as well.

MKKP's march will be followed by a demonstration at Kossuth Square organised by trade unions, civilians, and all the opposition parties. Today's protests come after President János Áder signed both the Overtime Act and the law establishing the new administrative courts overseen by the Minister of Justice.

The crowd is planning to march from Kossuth square to Áder's presidential residence, the Sándor Palace.

 

More on the events leading up to today's protests: http://bit.ly/BpProtestRecap

More on the Overtime Act: http://bit.ly/OvertimeAct

 

More on minister-overseen new administrative courts: http://bit.ly/AdminCourt

-------------

Our English site:

index.hu/english

Like us on Facebook:

https://www.facebook.com/indexinenglish/

Follow us on Twitter:

https://twitter.com/indexhuhttps://index.hu/belfold/2018/12/21/ujra_utcan_az_ellenzek_a_tuloratorveny_ellen/
Övriga genrer (Journalistisk text) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2018-12-21 19:35Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP