Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul och nyår på stugan

jag sitter på stugan i min soffhörna och myser
emellanåt det händer att jag en aning fryser
ännu en gång här jag tillbringar jul och nyår
fryser jag blir det att elda och kanske ta en styrketår

Stroh 54 i hett vatten med lite honung
det värmer fint och får mig att må som en kung
jag läser, diktar, promenerar, tittar på Netflix
och äter och dricker gott – det låter väl som en bra mix?

nötter, choklad, julstjärnor i fönstren och tända ljus
häromdagen roade sig katten med att fånga en mus
snart blir det julmiddag med fisk, rosoll, jullådor och skinka
en liten hemkryddad akvavitnubbe ska väl också ner slinka

sen blir det ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”
och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” som är så kul!
ändra på ett vinnande koncept? nej, jag julefriden säkerställer
genom att se till att samma procedur som alla år är det som gäller




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-22 01:14



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Vilket mys, utom mus(en)!
2018-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP