Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara, göra, ha

en fin livsfilosofi är
att livet går ut på
att vara, att göra, att ha

och att prioriteringarna
ska vara i den ordningen

varandet är viktigast
sen kommer görandet
och minst viktigt är ägandet

innan man inser det
och börjar leva efter det
kommer man aldrig
att varken bli lycklig eller må bra

----------------------------------------------------------------

låt oss nu göra ett litet test:
välj vilka du vill ur ”att vara”- och ”att göra”- grupperna
du får välja alla åtta om du vill

att vara:
[ ] hälsa
[ ] trygghet och frihet
[ ] lugn och ro
[ ] kärlek och vänskap

att göra:
[ ] ett meningsfullt arbete
[ ] fritid
[ ] hobbyer/ intressen
[ ] ambitioner och livsmål

att ha:
[ ] höga inkomster
[ ] ägodelar
[ ] status
[ ] makt

men när vi kommer till ”att ha”- gruppen
gäller regeln att för varje alternativ ur den du väljer
så tas två av de du valt ur ”att vara” och ”att göra” bort

och du får inte ens själv välja vilka som försvinner –
djävulskt, eller hur? :-D




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-22 14:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag väljer ingenting, jag är den jag är
2018-12-22

  Språk, hjärna!
Haha, så bra! Jag väljer de 8 första.
2018-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP