Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sulawesis likvifaktioner

Jag ser mig
med främmande ögon,
iklädd
gravitationens tunga kläder;

en kropp på glid
genom ålderns utmarker

i tankar av bladguld
och sot

medan motsägelsers Higgspartiklar
skänker tidsenheterna kropp
och tröghet

och något att fundera på...

Likvifaktionerna på Sulawesi
kan stå som metaforer
för den slutgiltiga
slutgiltigheten

Ah, öppna ett maskhål
till 1957,
till Presley och Biggles
och en åttaårig upptäcktsresande
i Kiladalen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-22 14:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gamla Celebes.

Kan totalt identifiera mig med denne lille upptäcktsresande.
Jag var en själv. Reste när jag läste.
Heyerdahl, Myrdal etc.
2018-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP