Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖDEN - EN DRÖM?

När andras nätter är ett tidsfördriv
är mina väldigt vakna, vill jag lova!
När andra slösar tiden till att sova,
ger mina nätter mig ett längre liv.

Men vill jag äga sömnlöshetens gåva?
För nattens rytm är hög och intensiv
och vakenheten tröttar mina kliv.
Det vore skönt för skalden att få sova!

Att sömnen liknar dödens svarta ström,
det har man menat före senantiken,
som andens liv, som gudarnas beröm.

Jag ändrar lite här i semantiken.
Sömn är ett annat liv i dödens riken.
Jag tänker mig att döden är en dröm.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-22 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP