Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur Arkivet Foto: Eget


Jultankar från gårdagen på årets kortaste dag

den frostvita bollpilen
stod ensam
utanför min altan
gnistrande i vintermörkret

på framsidan av huset
svarta aroniabär
under snötyngda grenar

i köket en stjärna
mellan röda gardiner

i ett fönster
en silverängel på höga ben

luften var hög och klar
kylan bet
 

på julntten sjöng kören
O Helga Natt
i den vita kyrkan

           *

stjärnan hänger
nu i ett annat kök
tillsammans med de röda gardinerna

silverängeln på långa ben
står i ett nytt fönster
i en annan stad

amaryllisen
programmerad
att blomma till jul har lagom svällda knoppar

marken lätt vit 
luften fuktigt kall
 mörkret kompakt

i övermorgon är dagen
tre minuter längre än idag

på köksbordet
den röda ljusstaken
tre tända ljus
förminskar inom- och utommörkret

                   *

 

i ett annat kök
står flaskan på bordet

i kylskåpet
finns kanske en korv

en liten flicka med tumme i munnen
sitter med en bok under bordet

de vuxna sjunger så högt
Hej tomtenissar slå i glasen
och låt oss lustiga vara

jag hittar inte filten

mamma sover
pappa mumlar
i år har vi ingen gran

jag såg att hon gömde ett paket

kanske hon hittar det imorgon
när hon vaknar

var är filten

jag önskar att ingen
behöver ha det så

jag hoppas att någon ser barnet

 med ett sms till Stadsmissionen
köper jag mig själv en smula frid

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-22 23:01



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Starkt! Ja, kontrasterna är ibland obehagligt skarpa...
2018-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Frid kan man aldrig köpa sig.

Vintersolståndet ägde väl rum i går?
2018-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP