Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonett


Vintertid

Nu är den längsta natten helt förbi

Det sägs att ljuset nu skall återvända

Men först skall hoppets julmirakel hända

Och vintermörkret gör till slut sorti

 

Nu avklingar vår julklappshysteri

Och lilla lönen är ju snart till ända

Fast marginalerna är också kända

I januari väntar apati

 

Men sedan kommer våren värmen ljuset

Och lärkan drillar envist där i skyn

Dock än så snöar det kring huset

 

Och blek är egna vinterhyn

Ibland vi trots allt lyss till vingesuset

Från gåsaflockar - det är en hoppfull syn!




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-23 08:52



Bookmark and Share


  Silverstripe
Elegant, aktuellt och spirituellt!
2018-12-23

  lodjuret/seglare VIP
Med symfoni godkänd. Lyssna till Vivaldi's fyra årstider, för mesta njutning till begärlig läsning. Texten blir förstås bokmärkt.
2018-12-23

  Språk, hjärna!
Bra där!
2018-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP