Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


God Jul alla skrivarvänner Text ur arkivet Foto: Eget


Röda papper

Ligger på bordet
framför mig

varsamt lindas
det runt gåvan
till barnen
som ännu tror
att världen är god

i högtalarna orden
Ge oss fred på jorden
o Gud ge oss mod
att tro

Jag svarade God Jul
på tiggarens God Jul
men lade inga pengar
i papperskoppen

Unicef får en gåva till barn i nöd
sorgen över alla som lider
blandas med glädjen
över alla som finns

jag lindar det vit/röd randiga pappret
kring ännu en gåva
till barnen som ännu tror
att världen är god

ber att
mina barnbarn ska
få uppleva Fred på jorden

© Eva Hedlund fd. Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-23 11:54



Bookmark and Share


  ULJO
En vädjan som borde vara en självklarhet. Fred på jorden
2018-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP