Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärleken som skakade om min värld


Kärleken som skakade

Kärleken som skakade om min värld

Känslan av att någonting fattas, omgiven av bara mörker i em brunn som är helt omöjlig att ta sig ur, det som fattas tar en stor del av en större helhet, i den så har mörkret ett stort övertag , och mitt i sitt mörker vill man bara förstå rationellt och kunna fråga hjärtat varför?

Helt plötsligt ser man att där högt upp ifrån börjar strimmor av ljus leta sig fram , från ingenstans, helt plötsligt rullat det ner en stege, den modiga väljer att försöka klättra medans den som låter rädslan av att falla och bli skadad, eller rädslan av att förlora grepp kommer att bli till ett hinder som inte på egen hand går att överlista.

När den som vågar klättrar och är högst upp så finns så är locket för brunnen en form av en stor pusselbit, när du lyfter på den så kommer känslan av tomhet ersättas av pusselbiten som alltid skinit med sin frånvaro, den biten som du alltid saknat faller på plats, den som färdas genom den kommer att se att det finns miljarder gånger mer ljus bakom locket än man någonsin hade vågat hoppas på..

Kärlek, för en som varit ensam i största del av sitt liv




Fri vers av Henry Ahonen
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-23 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henry Ahonen
Henry Ahonen