Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vindfåglar

 

somnade en dröm under lövträdens massa

vindfåglar landade i handens blomma

kände solens värme torka stråets blad

drömde en önskan en önskan så klar

minnen lyser klarare än stjärnor

i våra vinterhjärtan tänds en flammande eld

vill drunkna i det glimmande havet

gömma ansiktet i skuggan av dig

önskar så brinnande du får en underbar morgondag

när juldagsmorgon glimmar

tänker på dig då varje snöflinga som faller

säger dig vid namn ser det silvriga ljuset väcker dagen

en droppe ljus rinner saka över din hud

hör markens trådar växa sig starka ur jordens mark,

en glöd som pyr

Det ringer klockor ur jordens mun, när daggen stiger som regn 

över markerna




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 304 gånger
Publicerad 2018-12-23 19:39



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
<3
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP