Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ögonblicksbild älskade klokuggla


en kopp the en skål äppelaj med vaniljsås
och den lilla lussekatten
Donald Ducks stämma i bakgrunden
en rödhake hälsar på i busken
där talgbollarna hänger

äntligen blir dagarna långsamt längre
det sägs lyckliga människor är mer lekfulla
känner barnslig glädje och förundran
då hör vi Prosit nysa
och tjuren Ferdinand, filosofen
som ser det värdefulla i det lilla sitter
under korkeken
"varför leker inte du med de andra tjurarna
och stångas med de andra"

"jag vill hellre sitta och lukta på blommorna"

Äventyr är livet krydda
inte bara till för miljonärer som har råd
åka jorden runt
ett äventyr är allt som är unikt och härligt
som tar oss bort från våra vanliga rutiner

Älskade klokuggla ha en alldeles underbar
julafton!!

ser aftonsolen där vita skepp seglar över en rosa strimma
solen drar på sin kappa
rätar till den akvarellfärgade plymen
tar resväskan i hand
stiger på himlakryssaren
tar en lusttur till fjärran land

kommer förhoppningsvis åter i gryningen




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 335 gånger
Publicerad 2018-12-24 16:10



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Förstår
2022-12-16

  morgonstjärna VIP
Den var mysig <3
2021-05-25

  morgonstjärna VIP
ack det blir mycket när alla polletterna trillar ned
2020-02-06

  morgonstjärna VIP
:) ibland undrar även jag var jag får allt ifrån
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP