Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLENS SKINNFÅTÖLJ

Här sitter jag på väldigt vanligt vis
med stolens skinn under min klädda stjärt,
som tuktats hårt av etikettens ris.
Då slår mig plötsligen en tanke tvärt:

Hur sitter själen när den sitter riktigt
och rätt i kroppens djup långt under skinnet?
Att själen har bekvämt är säkert viktigt
för tankeverksamheten och för minnet!

Då är den väl placerad någonstans?
Mitt yttre ego sitter som en prins,
så jag har aldrig undrat om det fanns,

men var är själen, om nu själen finns?
Så, denna sångs fundering är väsentligen:
Om själen finns, hur sitter den egentligen?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-24 20:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint komponerad sonett!
Ja det kan man undra, var finns själen? I blodet?
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP