Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens bleka eftertanke



Tipp tapp
Tipp tapp
Granens ljus har slocknat
Klapparna är borta
På bordet står en
Övergiven
Tom
Chokladkartong
Som lyser i rött och vitt

Det glimmar på balkongerna där i fjärran
Eftertexterna
Från en gammal julfilm
Rullar upp
Snön faller i tyst harmoni
Utanför rutan

Året
Det långa och
Utdragna,
Det som nu
Lider mot sitt slut
Summeras i tankar
Och känslor
”Öm som vin, öm som vatten”
upp och ner.
Tiden har
sagt sitt
Du är,
där du är.
Inget av vikt dessa dagar
Bollen rullar bara vidare
Hos dig eller någon annan
Skuggorna är kvar





Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-24 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP