Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Indifferabilis



Allt vad jag vill ha sagt
Med ordens prakt

Ligger ej helt i min makt
att förklarar

Den heliges andes kraft
som råder och kommer

På besök in till människans
själ med änglars sång för

Mänsklig fred och förståelse
På planeten Tellus


Som en slädfärd i Januari 1847
över Ladogas frusna sjö


Kan det ännu vara så svårt
Att förstå?

Allt börjar inuti för att kunna
ta emot den osynligt ogripbara

Trohetens atmosfäriska frihets
vind i varierande styrka
och tonläge. ..

Inuti klarögda ögons
milda förlåtande ljus.

Det medmänskliga
Vem kan förlåta vem?

Den stund då Hatet
äntligen får ge vika
och se sig besegrad!

Till sist det enda stora
i våra levnadsdagar

Det som egentligen
Allt handlar om?

Förlåtelsens heliga
Insiktsfulla försoning

Mot mänsklighetens
alla
tillkortakommanden




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-25 11:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så klokt och vackert!
2018-12-27

    ej medlem längre
Vackert
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP