Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

50 - PLUS OCH MINUS

Man fattar inte mycket före femti,
det inser man när man är sjuttifem,
fast trista händelser och de med skämt i
har ändå tidigt själen smekt med kläm.

Förståelsen är bättre efter sexti.
Erfarenheten har då tagit fart.
Som ung är man en bok med knappt nå´n text i.
Som gammal är man färdigskriven snart.

Men helst så bör man hinna upp till sjutti
för att begripa meningen med allt,
när ungdomsårens smak för tutti-frutti
har kryddats med erfarenhetens salt.

Vi åtti har man kanske slut på rimmen,
när årens bägare snart fyllt sitt mått.
När man har kommit dit, i elfte timmen,
kan man då påstå att man allt förstått?

Man kanske fattar fortare som yngre,
när kropp och själ är nyfiken och ung,
när inte årens lopp gjort sinnet tyngre
och ens lekamen sjuklig, trög och tung?

Man kan ha fattat allting före femti
för att därefter ganska stilla stå.
I småbarn finns ju allra mest med klämt i!
Förstår man allting, innan man kan gå?




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-25 13:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP