Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÄTT VISA

I världen finns det väldigt många rika,
men det finns fler som knappast något har.
Påståendet att vi är värdelika
fortsätter skorra falskt i våra dar.

De värderika slösar sina värden
med liten risk att mista allt de har.
De värdelösa stackarna i världen
blir däremot i fattigdomen kvar.

Det finns en tröst för denna statiska
belägenhet för alla dem i nöden,
för de förtvivlade, apatiska

och undertrycktas orättvisa öden,
den rättvisan, den demokratiska,
att vi är alla lika inför döden.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-25 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP