Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek och Hat

 

 

 

Jag skriver om kärleken 

Om kärleken i starka flöden 

Om kärleken i rika källor 

I förståelse och ljus

 

Jag skriver om hatet 

Om misstroende och illvilja 

Om fiendskap och osämja 

Om bitterhet och mörker 

 

Jag skriver om kärleken 

Om kärleken att 

älska sig själva

Om kärleken att

älska sin nästa

 

Kärleken i jämna strömmar 

I betraktelse 

av hatets slutna bojor 

 

Ständigt nära 

Ständigt miltals ifrån 

I oändliga sträckor

av kärlek och hat

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Blått Norrsken VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-12-25 15:06



Bookmark and Share


  Niliboy
Så fint å moget du skriver om kärleken! Å, du ryggar inte för det gudomliga!
2020-09-04

  Anya VIP
Tycker mycket om. Som ett bibelcitat...tänker jag. Må kärleken få segra!
2020-08-25

  morgonstjärna VIP
Det är livet du skriver med dina ögons ljus. Tack!
2019-04-05

  AiA Maria den fria
Myntets två sidor...fria att välja...krona eller klave?
”I mörker syns ljus klarare”
Låt oss lysa tillsammans:)

Tack för ditt ljus!
2019-02-19

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Kärlek och hat.
Ytterligheterna av det vardagsgråa.
Fint och tankeväckande skrivet.
Med förhoppning att "kärleken kommer
i jämna strömmar."
2019-02-05

  aol
Så nära såna vågskålar kan vara fast så diamentralt olika till sin uppbyggnad,
2019-01-09

  Lars Hedlin
Starka kontraster som är flors tunn ...
2019-01-07

  Magica VIP
Kontraster som ibland står väldigt sorgligt nära varann...
2018-12-27

  Chawa VIP
Fint och ärligt tecknat om det ljus och det mörker vi alla bär inom – kontrasterna som ingår i livets spel. En övervägande del av styckena i texten är ägnade åt ljus och kärlek och det gläder mig, för det finns inget som mörkret och hatet skyr så mycket som just det klara ljuset. Ser texten som ljusets- och kärlekens vägvisare.
2018-12-26

  Lottie Ålhed VIP
Livet självt i sista raden I oändliga sträckor av kärlek och hat Mycket fint!
2018-12-26

  ULJO
Kärleken till dig själv. Ett måste för att kunna ge och förmedla för att kunna ta emot.
2018-12-26

    ej medlem längre
Fin beskrivning av två diametralt olika energier.
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP