Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Agatha Christies försvinnande

Den dag Agatha Christie försvann
var vädret sig likt
Himlen sedvanligt mörk
och koltrastarna sjöng tyst för sig själva

500 poliser, flygplan och hundar
letade överallt
utom på den plats hon själv angett
i sitt avskedsbrev

Hade hon verkligen drabbats av minnesförlust
där hon spöklikt strosade fram längs gatorna
Hade hon verkligen glömt vem hon var
där hon satt på en bänk i Valley Gardens

När hon hittades vid liv efter elva dagar
gick en våg av besvikelse genom landet
Man kände sig lurad på något

Resten av sitt liv skrev Agatha intensivt
historia efter historia
utan avbrott
för att hålla tankarna borta
från den osynliga sprickan
i sitt bröst




Fri vers av All my ghosts
Läst 254 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-12-25 19:29



Bookmark and Share


  JARNSAXA VIP
Vibration i flödet, hastigheten och sårbarheten genomskådar känslan. En mininovell som går i speedfart. Gillar metaforiskt skrivande och tror du hade kunnat göra texten "heavier" med fler metaforer. Intressant stycke "utom på den plats hon själv angav i sitt avskedsbrev". Den meningen trollband mitt intresse.
2019-01-17

  regnflicka
Älskar slutet.....den osynliga sprickan.

Fint fint fint !
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts