Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla steg vi tar

på stigen mot stranden
ser pojken som leker
dyker med cyklop
bygger landskap i sanden
världar utan slut

stigen
blir smala slingrande gränder
ett torg med kullersten, parken, och hamnen
den salta vinden
doft av tång och hav

havet förvandlas
blir porlande bäckar över fjäll, genom orörd skog
vilar vid en tjärn
sover natt efter natt under stjärnorna
det var ett äventyr, en levande tid

långsamma steg längs en gångväg
vårsolens bleka strålar
svaga skuggor
vita liljor
den gröna grinden

regnet färgar asfalten svart
en genväg genom snåren
grenar som snärtar mot kinden
taggar river
bilderna blöder

rummet
ansiktet som skriker
ljuset
och mörkret
allt som går sönder

alla steg vi tar




Fri vers av Mow Dean VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-12-25 23:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tidens tand, minnen och allt som går sönder. Välfångat här. Tycker om bilden med cyklopen.
2019-01-07

  Lottie Ålhed VIP
Dramatisk berörande om nu och då Pojken med cyklopen Spännande! Applåd!
2018-12-26

  DavidM VIP
Texten en odyssé genom livet, naturen och minnena. Den rör sig i det stora och har starka enskilda sekvenser, som den gröna grinden som slog fäste i sinnet. Mycket fint författat.
2018-12-26

  HelenaW
Känns som du tar en promenad längs minnenas allé.. Ljus och mörker i en salig blandning.. Stegen som förändrar våra liv, på gott och ont.. Fin.
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Mow Dean
Mow Dean VIP