Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pippi och containerguden

Jag är Pippi sakletare

Min lilla containergud
är en kul typ
fast all världens skräp
vilar på hans skuldror

På själva juldagen kallade han mig på en runda
för att fynda bland vad andra slängt

Vi öppnade tjocka plåtdörrar
och såg ned bland bråte
och tomma pappkartonger
rostiga metalldelar och tekniska prylar

Vi började med
att så att säga se
med behandskad hand

så drog jag fram
mellan ett par murkna träplankor
två rena fina långa träskaft
på en satt en sopborste fast
och andra skaftet ändade i en skyffel
- jag kunde inte hålla mig för skratt
haha hahaha
men ack, vad är nu detta för sött
två små prickiga brickor och en flätad halmkorg
två skålar i glas med vackert ornamenterade lock
röda servetter och röda bordsunderlägg

en turkos och rundnätt cykelhjälm
hörlurar som passade min cd-spelare
och cd med inspelning av Peps och Nationalteatern

alla dessa gamla saker
har nu
funnit en ny plats!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-25 23:12



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Härligt dag med Pippi och hennes ContainerGud! :) Tack för att jag bjöds in! :)
2018-12-28

  lila fjäderblomman VIP
Haha... underbart! Din cotainergud är även min :)
2018-12-27

  Respons VIP
Mera återvinning - inte minst för vår planets bästa!
2018-12-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Återvinning, både kul och bra! Vilka fynd du gjorde.
2018-12-27

  ULJO
Så bra. Vi måste börja återvinna mera. Förnya och ta vara på. Allt går att använda
2018-12-26

  Kungskobran VIP
Det ligger i sakens natur
2018-12-26

  kerstin skriver VIP
fint med nya platser för sakerna :)
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP