Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIFTEN

Vad var det då som Jesus skrev i sanden
och därmed undvek mobbens hårda sten?
Han kunde ju ha kastat den mot den!
Han kunde lätt ha flytt sin kos i anden!

Han fick ju stopp på dem med bara handen
och hopens hårda straffkast uteblev.
Man undrar bara vad det var han skrev.
Vad hindrade den uppflammande branden?

Strax innan Jesus gav sig till att språka,
så skrev han något. För att vinna tid?
När uppretade människor vill bråka

med kvinnor som stört äktenskapets frid,
kan något skrivet släcka hatets törst:
"Den som är utan skuld kan kasta först!"




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-26 10:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Han skrev kanske deras hemliga snedsteg som de trodde ingen visste. Handlingar som var dubbelt värre än de kvinnan hade begått. Eftersom ingen människa är utan skuld så träffades alla av orden och ingen kunde kasta första stenen.

2018-12-26

  Per Rydberg
Ännu en högklasig sonett! Roligt att seatt du varierar rimflätningen. Njutbar läsning.
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP