Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVET - EN DIKT

Livet är en dikt.
Det finns ingen annan verklighet
än dikten.

Skriken jag hörde nyss
ekande genom gatorna i Funchal
är lika verkliga som vrålen
i Dantes gudomliga komedi.

Jag pratar inte om helvetet.
Jag pratar om verkligheten
och dikten.

Motorcyklarnas muller
på Rue da Franco
borrar sönder sammetsnatten.
Madeiras milda måne
slits itu
av bråk och byggen.

Nej, det finns ingen annan dikt
än verkligheten.
Din röst från hotellrummet
och slamret på Escola da Secundario
är lika mycket dikt
som Miltons förlorade paradis.

Du är dikt, verklighet och ett ännu ej förlorat
paradis.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-26 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP