Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BADKARL I BADKAR

Min kropp är inte vad den varit längre,
det visar badrumsvåg och spegelruta.
Trång känns min skjorta, byxan ännu trängre,
för magen lagt sig till att utåt puta!

Det sägs att vikten minskar när man dör,
att kroppen inte väger lika mycket.
När själen inte tynger innanför,
så lättar givetvis det yttre trycket.

Min fråga är alltså av största vikt:
Är det min själ som gjort att jag är tyngre
som äldre man? Jag var ju lätt som yngre!

Om själen tjocknar till på längre sikt,
så tynger den helt säkert även kroppen.
Jag drar en lättad suck - och badkarsproppen...




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-26 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP