Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi måste prata

Vi måste prata
mer om vatten

hur det smakar
och beter sig

hur det antar
olika former

hur det rör sig
djupt ner i marken

likaså i himlen
bland molnen

hur hårt det är
när vi slår på det

hur mjukt det kan vara
och ljuvligt att skåda
när det målar och fullbordar
ett landskap

i dimma regn
hav och snö

hur vattnet kan bära
ofattligt tung last
men även omsluta

hur lekfullt vatten
kan vara
men också livsfarligt

den som umgås
med vatten
måste respektera
vattnets villkor
och integritet

att prata
om vatten
är som att prata
om Gud

vi skulle prata mer
om Gud

eller kanske bara
dricka mer
vatten

andas
lite djupare

se lite
längre




Fri vers av Petter Wingren
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-26 14:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid, en dikt med tänkvärd innebörd, att fundera över. Vattnets olika uttryck är många.
2018-12-27

  Stay Golden
Get WET!
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren